Ateneus: llavor de llibertat

Teatre: Cinemes Albeniz, sala: 8

Día: 7, Mes: 11, Hora: 17.3,

Programa: Ateneus: llavor de llibertat,  Categoria: Documental, Durada: 64 minutos

País: Barcelona/Espanya, Director: SERGI SANDÚA

Web de la pel·lícula:


Sinopsi: “Ateneus: llavor de llibertat” narra la història del moviment ateneista a Catalunya i l’aportació que els ateneus han fet en la construcció de la societat catalana, des de fa dos segles i fins a l’actualitat.
A través de recreacions dels episodis singulars d’aquestes entitats, de les seves activitats, dels testimonis de nombrosos socis, activistes i personalitats lligades al món ateneístic, aquest documental explica quines són les afinitats que tenen milers de persones d’arreu del país i quines són les motivacions que els impulsen a treballar per les seves entitats i per la seva comunitat.
“Ateneus: Llavor de llibertat” és una mostra, fins ara inèdita, de la capacitat que tenen els ateneus per oferir una cultura que implica participació, compromís i creixement personal, perquè sense conèixer la història dels ateneus no es pot entendre la història de Catalunya.


Crèdits:

Dirección: SERGI SANDÚA, Guió: , Fotografia: ALANA GARCÉS, Arte: GINA SANDÚA, Muntage: SERGI SANDÚA, Música JESÚS CALDERÓN, Repartiment:


Informació sobre el director:

Sergi Sandúa ganó el Gran Premio Roberto Rosellini al Mejor Documental, en el Festival Internacional de Cine de Gibara, Cuba, con su ópera prima, el documental Soñar en Nablus (Palestina, 2006).
Desde entonces ha dirigido diversos documentales de temàtica social.
Tres documentales de Sergi Sandúa han sido emitidos por la Televisió de Catalunya: “Concert de piano per a una granota”, “La Neta 6.0” y “Tripalium”.
De formación autodidacta y con un discurso independiente, Sandúa acostumbra en sus producciones audiovisuales a abarcar todos los procesos de realización (guion, cámara, edición y post producción). Para sus documentales “L’ Artesà”, “@gora” y “Tantara” culminó con éxito tres campañas de crowdfunding en la plataforma Verkami.

 

 

Catalan Catalan English English Spanish Spanish
Shares
Share This