REGLAMENT 31è EDICIÓ

del 24 al 28 de Setembre de 2019

INSCRIPCIÓ DE PEL·LÍCULES

CONDICIONS DE LA PEL·LÍCULA

Any de producció: 2018-2019

Caràcter: inèdit, que no hagi estat estrenada comercialment a l’Estat espanyol -excepte músic films, web sèries i adversiting films-.

Participació: internacional, lliure i obert al món. Tots els gèneres, estils i temàtiques.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ
A la plataforma FilmFreeWay.

SECCIONS

A COMPETIR

Curtmetratges: internacional, menys de 60′.

Documentals: internacional, il·limitat.

Llargmetratges: internacional, més de 60′.

Girona Talent: local, il·limitat. Quan el seu talent (director, guionista, editor, director de fotografia, músic, productor, actor, etc.), la seva temàtica, les seves localitzacions són de Girona o el seu entorn.

Festival dels Infants: internacional, menys de 60′. Curts per a nens de 5 a 16 anys.

Músic Films: internacional, il·limitat.

Web sèries: internacional, un capítol.

Advertising Films (Cinema Publicitari): internacional.

Handicapped: temàtica o talent amb handicapped.

Experimental Art: internacional, menys de 60′.

Sostenibles Films: internacional, il·limitat. Films amb temàtica ecologista, naturalista, social, d’igualtat de gènere i social, etc.

FORA DE COMPETICIÓ

FICGLB: en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona.

British Council: en col·laboració amb el British Council, s’integren en aquesta secció treballs escolars no competitius.

Jewish Films: en col·laboració amb l’Israel Film Council i l’escola Sam Spiegel de Jeresalem, s’integren en aquesta secció treballs escolars amb temàtica jueva o talent israelià.

TERMINIS

Inscripció: 31 de març de 2019.

Comunicació dels seleccionats: 31 de juliol de 2019.

Dates del Festival: del 24 al 28 de setembre de 2019.

CRITERIS DE SELECCIÓ

· Creativitat i innovació en el llenguatge cinematogràfic.
· La transcendència del discurs, la capacitat narrativa, l’efectivitat del discurs en la narrativa i fora de la narrativa.
· El discurs emocional, el seu ritme.
· Les situacions, el seu impacte.
· El guió, la direcció, la producció, el muntatge, la interpretació, la direcció d’art, la música, la fotografia, el tractament de la imatge, els efectes especials.
· Originalitat, allunyament de qualsevol mimetisme i convenció.
· Capacitat d’impactar, comunicar i atreure a l’espectador.
· L’obra per naturalesa té contingut. El seu discurs no pot estar en contra dels principis bàsics dels drets humans, la defensa de la llibertat, la sostenibilitat, la igualtat de gènere i l’atenció a les persones o col·lectius més febles.
· Creix el seu interès si desenvolupa conceptes artístics, humans, culturals, educatius i històrics.

També hi ha criteri:
· GEOGRÀFIC; representació europea i del món, amb una especial sensibilitat als grans països emergents i als de baixa capacitat de producció.
· EXPERIMENTAL ART; es valora la seva capacitat de generar imatge, la seva animació, el seu moviment, la seva creativitat i innovació en el llenguatge cinematogràfic i les seves aportacions al gènere.
· MÚSIC FILMS; es valora la seva capacitat de generar imatge en relació a la música, la seva animació, el seu moviment, la seva creativitat i innovació en el llenguatge cinematogràfic i les seves aportacions al gènere. La qualitat de la música i la seva originalitat és la base de l’obra.

CRITERIS DE FORMAT
Per a projeccions en SALA DE CINEMA PROFESSIONAL.
S’ha de lliurar còpia DCP en V.O. subtitulada al català o espanyol, en cas que no sigui s’acceptarà l’anglès.
Les seccions cinematogràfiques del Festival tindran lloc en diverses sales dels Cinemes Albéniz de Girona.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES requerides del DCP
DCP Interop JPEG 2000
Bitrate màxim: 250 Mbps
Frame rate: 24fps
No encriptat.
Resolució 2K
Flat 1998×1080
Full 2048×1080
Scope 2048×858
Required DCD Technical Features

ESPAIS DIGITALS
Les obres que l’autor no les ha concebut com a cinematogràfiques es projectaran o visionaran en FORMAT DIGITAL (“MPEG-4 Movie”, “Pel·lícula QuickTime” o similar). Aquestes obres no competiran en secció cinematogràfica, ni seran projectades en sala de cinema.

Casa de Cultura – Antiga sala de la Filmoteca Nacional de Catalunya. Projeccions DOCUMENTALSWEB SÈRIES. Format digital “MPEG-4 Movie”, “Pel·lícula QuickTime” o similar.

Caixa Fòrum. Format digital “MPEG-4 Movie”, “Pel·lícula QuickTime” o similar.

Fundació Valvi. Secció EXPERIMENTAL ART. Visionat en plasma 4K.

Moby Disk. Secció MÚSIC FILMS. Visionat en plasma 4K.

El Festival respecta el format original de l’autor i la seva voluntat d’elegir entre les diferentes finestres d’exhibició. De manera que un músic film pot esdevenir un musical cinematogràfic si l’autor ho expressa així. Igualment, una web sèrie pot esdevenir obra cinematogràfica si l’autor vol modificar la finestra, encara que només sigui pel Festival.

DOCUMENTAL si l’autor el considera cinematogràfic, es projectarà en el cinema en format DCP. Si l’autor no l’ha concebut per sala cinematogràfica, es projectarà en digital a la Casa de Cultura.

WEB SÈRIES és un gènere que té per destí la TV, internet, plataformes, etc. i no el considerem cinematogràfic. Si l’autor manifesta el contrari, es podrà reconsiderar.

MÚSIC FILMS i EXPERIMENTAL ART, sovint tenen per destí la TV, internet, plataformes, etc., però també es pot concebre en format cinema, per les seves genuïnes característiques cinematogràfiques i per la voluntat del mateix autor.

DESPESES D’ENVIAMENT
Els arxius DCP s’envien mitjançant un ENLLAÇ de descàrrega a copies@gironafilmfestival.com
Si es volen enviar físicament, les despeses dels enviaments van a càrrec del distribuïdor o contacte.
Els materials físics s’envien a:

Festival de Cinema de Girona
Carrer de la Cellera 17. 17457 Riudellots de la Selva, Girona. Catalunya.

PROJECCIÓ i SALES
Es projectaran a diversos espais. A les Sales de cinema comercial s’accedirà amb tiquet de pagament o invitació. Participants i talent disposaran d’invitacions. L’equip de les pel·lícules programades podrà demanar les entrades que necessiti, mentre l’aforament ho permeti.

DRETS
La inscripció de l’obra significa la seva cessió de drets de promoció i d’exhibició sense fins lucratius al Festival de cinema, a qualsevol dels locals que tingui lloc, durant els dies del Festival o fora de dates, sempre com esdeveniment del Festival. El Festival comunicarà l’activitat a la persona de contacte de la pel·lícula.
La persona de contacte que fa la inscripció, representa als titulars dels drets de la pel·lícula inscrita, respon de la seva originalitat i de la cessió d’aquests drets al Festival de Cinema de Girona per ser exhibida al públic amb finalitats no lucratives.
Algunes pel·lícules es visionaran en Col·legis i Instituts de Girona amb finalitats educatives.

DELIBERACIÓ DEL JURAT
El jurat està format per un president i altres membres. El president del jurat podrà exercir el vot d’honor en cas necessari. El jurat visiona les pel·lícules, delibera, vota i donar lloc al veredicte. El veredicte és secret fins al lliurament del premi el dia del Palmarès. Excepcionalment hi pot haver algun comunicat amb confidencialitat.

PREMIS

MILLOR CURTMETRATGE pel director
MILLOR LLARGMETRATGE pel director
MILLOR GIRONA TALENT pel director
MILLOR INTERPRETACIÓ per l’actor
MILLOR MÚSICA
MILLOR FOTOGRAFIA
MILLOR MUNTATGE
MILLOR TRACTAMENT DE LA IMATGE
MILLOR DOCUMENTAL
MILLOR EXPERIMENTAL ART
MILLOR INFANTIL
MILLOR JEWISH FILM
MILLOR WEBSÈRIE
MILLOR MÚSIC FILM
MILLOR HANDICAPPED
MILLOR ADVERTISING FILM
MENCIONS ESPECIALS per distingir al seu talent

El premi és un trofeu. El seu valor està en la categoria del Festival i del seu jurat. El recull el propi premiat o algú que el representi a la cerimònia de Clausura, Palmarès. El premi s’anuncia oficialment la nit del Palmarès i es recull a l’espai adient. No s’avisa al guanyador, però excepcionalment hi pot haver algun comunicat amb confidencialitat.

IMPORTANT
La participació en el Festival implica l’acceptació íntegra del present reglament. Si causes de força major obliguessin a modificar el reglament, es redactarien les modificacions i es publicaria de nou. La Fundació recomana que l’usuari les llegeixi detingudament cada vegada que vulgui entrar i fer ús del lloc web, ja que aquestes poden ser objecte d’algun canvi. En aquest sentit, la Fundació es reserva la facultat de realitzar, en qualsevol moment i sense necessitat de prèvia de cap avís, qualsevol modificació, ampliació o supressió dels continguts. Així mateix, es reserva el dret a modificar el present reglament, així com qualsevol altres condicions contingudes al lloc web.

CA EN
Ir a la barra de herramientas