Trofeus

José María Nunes

El Trofeu Millor director porta el nom de NUNES, director de cinema, principal ideòleg de l’Escola de cinema de Barcelona, emblema de la gauche divine, ideòleg i assidu del Festival de Girona. Les tres últimes pel·lícules les va produir i rodar a Girona.

Enlace Viquipèdia

ROBERTO BOLAño

El Trofeu a Millor guió porta el nom de l’escriptor ROBERTO BOLAÑO, escriptor proposat al Nobel de literatura. Exiliat xilè, va viure a Girona i Blanes on escriu la seva millor obra.

Enlace Viquipèdia

xavier cugat

El Trofeu a Millor banda sonora i videoclip i porta el nom de XAVIER CUGAT, que va néixer i morir a Girona. Va ser una gran estrella de Hollywood, va fer música per Charles Chaplin, Rodolfo Valentino. Va revelar gran talent com Woody Allen, Rita Muntané, Rita Hayworth, Abbe Lane. Ha estat considerat el millor director d’orquestra després Glenn Miller. Aquest Trofeu també es lliura al Millor Videoclip.

Enlace Viquipèdia

Remedios Varo

El Trofeu a Millor direcció d’Art i Videocreació porta el nom de REMEDIOS VARO, pintora que va néixer al poble d’Anglès, a deu quilòmetres del centre de Girona. Tota la seva pintura evoca la seva infància d’Anglès, segons declaracions seves i evidències de la seva obra. És reconeguda com un dels millors artistes surrealistes de la història.

Enlace Viquipèdia

El valor del premi està en la importància del mateix festival, també del seu jurat.

El guardó és un metacrilat amb el grafisme del Festival i la identificació del premi.

El criteri del Festival és el talent així que els premis van adreçats al talent per la seva creativitat: guió, direcció, producció, muntatge, interpretació, direcció d’art, música, fotografia, tractament de la imatge, efectes especials. Cada sector creatiu del film és analitzat separadament i es premia per sector creatiu.
També premiem el discurs inherent de l’obra cinematogràfica pels valors humans i culturals: Handicapped, Film infantil, Jueu.

Catalan Catalan English English Spanish Spanish
Shares
Share This